16 Ocak 2009 Cuma

Google Video'ya elveda!

Google, verdiği hizmetlerde önemli değişikliklere gitme kararı aldı. Aralarında Google Video, Google Notebook, Google Katalog Arama, Jaiku, Dodgeball ve Google Mashup Editor'ün de bulunduğu servislerden kimi ömrünü tamamlarken, bazılarında da büyük değişikliklere gidilecek.Google işten çıkartmaları, insan kaynakları biriminden yaptı. Şirket 100 kadar insan kaynakları uzmanının işine son verdi. Google, İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Laslo Bock, şirketin resmi blogunda son çeyrekte elde edilen kârların ve ilan gelirlerinin düşmesi, şirketin bazı tasarruf tedbirleri almasına neden olduğunu yazdı.
Google, çalışan sayısını azaltmak dışında, tasarruf tedbirleri gereği Teksas’taki Austin, Norveç’teki- Trondheim ve İsveç’teki – Lulea mühendislik ofislerini de kapatarak burada çalışan 70 kişinin de işine son verecek.
İki genç girişimcinin kurduğu Google arama motoru, kısa zaman içinde 25 bin kişinin çalıştığı dev bir şirkete dönüştü. Ancak dünya çapında bilgisayar alanında yetenekleri bünyesine katan şirket de durgunluktan nasibini aldı.
http://www.tasaristanbul.com/google/google-krizden-dolayi-elaman-cikartiyor.html

Hiç yorum yok: