11 Ocak 2009 Pazar

Windows 7 merakı Microsoft'u çökertti

Vista'dan sonraki işletim sistemi Windows 7'nin deneme sürümü büyük ilgi gördü. Binlerce kişinin aynı anda indirmeye çalışmasıyla sunucular talebi karşılayamazken, Microsoft, Windows 7'nin indirileceği bağlantıları sistem güçlendirilinceye kadar geçici olarak kaldırmak zorunda kaldı. Yapılan ek sunucu desteği sonrasında Windows 7 tekrar indirilebilir hale geldi.

Windows Vista'nın kullanıcılar tarafından kabulünün biraz yavaş kalması ve birçok kullanıcının Windows XP'den vazgeçmemesi, şirketi Windows 7'yi geliştirmeye zorlamıştı.

Windows Vista'nın daha stabil hale getirilmiş ve hataları düzeltilmiş bir sürümü gibi gözüken Windows 7, yeni özellikleri ve görsel arayüzüyle kullanıcılar tarafından beğenildi.

Görev çubuğu tasarımı yenilenen yeni işletim sistemi Windows 7'de pencerelerin otomatik olarak boyutlanmasını sağlayan "Aero Snap" özelliği de kullanıcılar tarafından çok sevildi.

Yapılan bir testte, Microsoft'un şimdiye kadar piyasaya çıkardığı en hızlı işletim sistemi olarak gösterilen Windows 7, hızlı oluşuyla şirketin yüzünü krizde bile güldüreceğe benziyor.

XP'den vazgeçmeyen ve Vista'ya soğuk bakan çok sayıda kullanıcı, Windows 7'yi yeterince olgunlaşmış bir sistem olarak değerlendirerek, piyasaya çıkışının erkene alınmasını istiyor.

http://tinyurl.com/5nod6j

Hiç yorum yok: