3 Ocak 2009 Cumartesi

özgürlük... demokrasi...

Hürriyet gazetesinin internet sitesinden, güncel haberlere bakıyorum ve bir an için nerede, hangi çağda yaşadığımı düşünüyorum. Yılbaşında doğalgaz zehirlenmesinden yedi genç öldü ve Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir adlı şahıs istifa ederek açıklama yapıyor "Gençler evde yarı çıplak bulundu ... Daha fazla yorum yapamayacağım cuma namazına gidiyorum..." Arkasından vakit gazetesinde, ölen gençlerle ilgili haberi okudum, resmen, oh iyi olmuş allah içki içeni, namussuzca davrananı böyle cezalandırır, iyi olmuş ölmelerine şeklinde bir haber yapmış. Bu gazete ile aynı düşünceye sahip kişiler 2008 yazında kaçak kuran kursunda ölen onca çocuk içinde allah katında cennete eriştiler yorumunu yapmışlardı. Daha bitmedi, Hürriyet'in diğer bir haberinde Mhp'li bir milletvekili eurovision için Hadise'yi seçenleri günaha girdikleri konusunda uyarıyor. Başka bir gün içki içtiler diye öldürülen gençleri görüyoruz. Sorun sadece bunlar değil tabii ki , sorun Akp'nin ülkeyi her açıdan kuşatmış olması ve kendi ideolojisini sorgusuz bir şekilde herkese dayatmasıdır. Birde Türkiye'nin diğer gelişmiş ülkelerin sömürgesi durumunda olduğu gerçeği var. Sevgili demokratik, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları..
Herkes birşeyleri biliyor, herkes birşeylerden şikayetçi, herkes herşeyin farkında olduğunu söylüyor. Bende bu duygular içindeyim ama gelecek için gerçekten korkuyorum. Bence bu şekilde devam ederse ileride Türkiye diye bir yer olmayacak o zaman ne için şikayet edeceğiz acaba.
Bende bir gariplik mi var? çok mu panik yapıyorum?

4 yorum:

umel dedi ki...

eleştirin,yorumun ve dile getiriş biçimin için seni tebrik ediyorum. Beni aynı şeyleri düşünüyorum sende bi gariplik yok, panik yapmak için geç bile kaldık

pınar dedi ki...

Ececim aynen dediklerine katılıyorum ve bence de panik yapman çok normal... bu ülkede yaşayan vatanını milletini seven ve iyiliğini isteyen her türk vatandaşı da senin ve bizler gibi kaygılanıyor ve panikliyor...

Dertli Nörd dedi ki...

veysel beyin (vkd olarak kısaltıyorum) yorumu gerçekten ilginç: "Gençler evde yarı çıplak bulundu ... Daha fazla yorum yapamayacağım cuma namazına gidiyorum...". Veysel beyin vermek istediği mesaj gayet açık - bunun anlaşılmasını sağlamaya çalışmanın bir anlamı yok. bence kendisi boşu boşuna cuma namazına gitmesin. o anda önemli olan gençlerin yarı çıklak bulunması mısıdır yoksa vkdnin yönettiği kurumun bu teknik konulardaki sorumsuzluğu & bunu dile getirişindeki ciddiyetsizliği ve de insan hayatını kale almaz yanı mıdır?

İslam dininde hoşgörü vardır. Mevlana da bunu yüzyıllarca dile getirmiştir "gel, kim olursan ol gel" diyerek. Cuma namazında giderek kendisinin dini yönünü önplana çıkartmaya çalışan bu şahsın islami değerlerle gerçek anlamda ne kadar bağdaştığı da bu yaptığı açıklamada yatmaktadır. Bu haberi yakaladığın için teşekürler Ece. paniklemekte de gayet haklısın, çünkü ben yakın çevremden de akp'nin yaklaşımını pek seven bir sürü insan tanıyorum ve bu insanlarla hiçbir şekilde anlaşamıyorum.

Ölen gençlere Allah'dan rahmet yakınlarına da sabır diliyorum. Ailerinin ve sevenlerinin affına sığınarak şunu da söylemeden geçemeyeceğim: bir yanda da keşke onlar kadar "şanslı" olabilseydim diyorum: hiç olmazsa böyle bir ülkede yaşamaktan bir şekilde kurtuldular. yalnız şunun da altını çizmek isterim: acaba orun akp ideolojisini dayatması mıdır yoksa aynı zamanda insanların bunu kabulenmesi mi? çok bilinen bir laf vardır: "her ülke layık olduğu rejimle yönetilir" diye. akpnin ikinci seçimlerde ilkindekinden daha yüksek oy alması, sorunun sadece akpnin ideolojisini dayatması değil, insanların bu dayatılan ideolojiye yakın olması ve bunu benimsemesidir.

Adsız dedi ki...

soylediklerine aynen katılıyorum. diyecek bir şey yok. maalesef oyle sindirilmişiz ki koyun surusu gibi guduluyoruz!!!!!!!!!!!!!!!